Søk
Bedrift
Produkter
  Produkter Close

  Hold hytten tørr

  En hytte fri for fukt og lukt!

  Fukt kan ofte være årsaken til "hyttlukt". Det vil si at den karakteristiske lukten, som kanskje forbindes med ferie, egentlig er lukten av muggsopp.
  F-Tech anbefaler hytteeiere til å ta vare på hyttene sine. Få bukt med hyttefukten. Det er hyggeligere å sove i en tørr seng. 

  Hvorfor blir hytten fuktig?

  Når det er varmt og fint vær, er det "plass til" mer fuktighet i luften. Varm luft kan holde på mye vann, og når den varme luften kommer inn i hytten og treffer det kjølige klimaet og de kalde veggflatene, kondenserer den. Det vil si at fuktigheten i luften blir til vann. 
   
   
  En vanlig sommerdag  kan den relative fuktigheten i luften ute være på over 90 prosent. Inne er det lavere temperatur, gardinene er trukket for og alle ventiler er åpne, så fuktigheten som kommer inn med luften kondenserer. Jo mer man lufter, jo mer vann blir skilt ut på kalde vegger og gulv.
   
  Muggsopp trives godt, og vokser fort, når den relative luftfuktigheten er over 70 prosent. Begrepet hyttelukt er egentlig bare et begrep for lukten av muggvekst.
   
  I de fleste hytter, både på fjellet og ved skjøen, er det store temperatursvingninger. Dette påvirker inneklimaet.
  Vi selger mange avfuktere til hytter. Spesielt til byggmestre, mennesker i takstbransjen og muggsaneringsfirmaer, som har hytteoppdrag eller selv eier hytte.
   
  Det handler om å ta vare på hytten på lik linje med andre verdier vi har, men ikke bruker så ofte.
  Filters Close