Søk
Bedrift
Produkter
  Produkter Close

  Innrede kjeller

   

  Hvordan innrede en kjelleren riktig?

   
  Vi har funnet metoden som sikrer en fuktfri kjeller for godt! Med vår «rom i rom» løsning kan du bli kvitt fukten og få et sunt inneklima i kjelleren, både for personer og gjenstander. 

  Kim Kristensen, tømrer med mer en ti års erfaring innreder kjellere med "Rom i Rom" løsningen vår.

   
   Komplett pakke for Rom-i-rom løsning:
  Se som Grid Liste
  Sorter etter
  Vis per side

  CR240B komplett montasjesett for rom i kjeller

  Byggavfukting, kondensproblemer, mugg og råte. Avfukterene i F-DRY serien er ideelle for bruk i byggeindustrien. Helt fra råbygget er tett kan nybygget holdes helt tørt. Bodanlegg og kjellere holdes helt tørre og frie fra kondens. Alle typer varer og eiendeler kan oppbevares uten fare for rust, korrosjon, sopp og råte. I lagerhaller kan en slik avfukter effektivt beskytte varer og hindre kondens og drypp fra tak og vegger.


  "Rom i Rom" pakken inneholder det som skal til:

  Rotor Avfukter CR240B
  Hygrostat med kabel
  Vegghylle
  Filter for 10 års service
  Rør og deler for våtluftavkast og tilkobling til hull i vegg.

   

   

  kr 23 490,00 ekskl. mva.

   

   
  Se video om vår ROM I ROM løsning:
    
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   SLIK FUNGERER DET:
   
  1. Konstruer veggene i kjelleren slik at det er en 5 cm luftspalte mellom mur og den nye innredningen. Det er viktig at ingen isolasjon er i kontakt med betongen.
   
  2. Deretter monteres en F-DRY rotoravfukter, gjerne i en bod eller et vaskerom. Denne monteres høyt på veggen, på en medfølgende hylle. Inne i veggen rett bak avfukteren lages det en tetting fra topp til bunn som går helt inn til murveggen.
   
   
  3. Avfukterens oppgave blir å sørge for at luften mellom betongen og de nye veggene holder konstant riktig fuktighet. Dette gjøres ved at et våtluftrør går fra avfukteren, gjennom veggen og ut i fri luft, her skal overflødig fukt blåses ut. Samtidig sendes tørrluft ut på den ene siden av tettingen, mens returluften dras tilbake på den andre siden, gjennom avfukteren til ny tørking. På denne måten sikrer man at hele kjelleren er beskyttet med tørr luft. (se illustrasjoner/bilder). 
   
  4. Avfukteren vil kontinuerlig bli styrt av en hygrostat som måler fukten i luftspalten. Dermed vil avfukteren slå seg av og på etter behov. Avfukteren trekker lite strøm, et par kroner i døgnet, avhengig av størrelsen på kjelleren.
   
  - Det er helt klart at denne metoden fungerer bra, den løser problemet med kondens som ingen andre metoder har klart, sier Kristensen.
    
  - En slik metode er dermed mye rimeligere enn det for eksempel ville vært å grave opp rundt hele huset for å legge isolasjon rundt kjellermurene, sier Kristensen.
   
   
  Les mer:
   
   
   
   
   

   
  Filters Close