Søk
Bedrift
Produkter
  Produkter Close

  Matindustri


  F-Tech sikrer god fuktkontroll til matproduksjonen

  Å løse fukt- og rimproblemer i fiskeindustrien med bare ventilasjon er nytteløst. Tidvis ekstreme fuktmengder krever avfukter for å sikre forsvarlig luftkvalitet i produksjonsmiljøet.

  Se som Grid Liste
  Sorter etter
  Vis per side

  Matproduksjon med 100% fuktkontroll

  Forskrifter eller veiledninger inneholder ingen konkrete krav til relativ luftfuktighet i matproduksjon. Men Mattilsynet er ikke nådig hvis tilsyn avdekker kondens som drypper ned på produksjonslinjer for fisk og annen mat: Da blir det full stopp. Derfor er det kritisk både for produksjon og lønnsomhet å ha kontroll på relativ luftfuktighet inne i lokalene – tillegg til at vi selvsagt skal forsyne lokalene med riktig mengde friskluft.

  Temperaturen inne i lokalene er naturligvis en viktig faktor, og for fiskeindustrien sin del har produksjonslokalene blitt kaldere og kaldere de siste årene.

   

  Bedre fiskeprodukter ved hjelp av avfukter

  Oslo fiskehall er Norges største fiskemarked og forsyner Oslo og hele Østlandsområdet med fersk fisk og fiskeprodukter. Det omsettes nærmere 400 tonn fisk hver måned, og det pågår også betydelig produksjon av mellom annet røyking av fisk og fiskeprodukter.

  - Den fungerer kjempebra, og med avfukteren kan jeg faktisk doble kapasiteten på produksjonen enn om jeg ikke hadde hatt noen avfukter. Det blir også bedre styring på prosessen.Vi produserer kvalitet, og avfukteren er med på å heve kvaliteten.

  Klikk her for å lese mer

   

  Hindrer is på fryseriet

  Mange fiskeindustribedrifter har fryserom like i nærheten av produksjonslokalene. Fisken kjøres rett inn på fryselager, og ofte blir det mye fukt på emballasjen.

  - Å avfukte fryserom sparer mye energi. Slike anlegg får påriming på kondensatorene som gjør at kjøleeffekten faller, og de bruker veldig mye energi for å reversere dette og få vekk fukten, forklarer Dan Horvei. Løsningen er å sette inn avfuktere som fjerner fuktighet og hindrer påfrysing på maskiner, produkter, is på gulvet og andre praktiske utfordringer.

  - Vi hadde en stor jobb i en bedrift som dessverre er nedlagt nå, Bergen Fiskeindustri. Der var det ca 20 cm med snø og is i hele lokalet. Vi satte inn en spesialbygd avfukter fra F-TECH, og etter ei uke skled ikke han med trucken. Avfukteren tygget vekk isen, rett og slett, fastslår Horvei. Han mener dette er en god løsning både for de som jobber på fryselagre og for produktet.

   

  Denne videoen illustrerer fordelene med en avfukter på fryseriet:


   

  Les mer om matindustri i brosjyren vår:


  Filters Close
  Fra: kr 19 520,00 Til: kr 22 120,00
  kr19520 kr22120